Over Il Giardino

 

30 jaar geleden openden mijn ouders Angelo en Tina di Rocco hun pizzeria in hartje Schaesberg (Landgraaf). Zij gaven het de naam Il Giardino, ofwel De Tuin. Dit vanwege de grote tuin die destijds nog achter het restaurant gelegen was. 

 

Ambachtelijk

“Nu, 30 jaar later, is Il Giardino niet meer uit Landgraaf weg te denken. Via mond-tot-mond reclame komen, behalve mensen uit de nabije omgeving, nog steeds vaste klanten van heinde en ver speciaal naar ons restaurant.”

“Waarom zou je denken? Nou, waarschijnlijk vanwege de gemoedelijke sfeer en gezelligheid die de gasten in ons restaurant ervaren. Bovendien zijn wij het oude ambachtelijke bereiden van onze gerechten blijven voortzetten. En dat kan alleen als de pizzabakker dit doet met overgave en passie voor het vak.
Hoewel de traditionele pizza’s in het vroegere Napels werden gemaakt, hebben wij bewust voor de variant uit het oude Rome gekozen. Het verschil zit hem voornamelijk in de bodem die iets dunner en krokanter is. De opstaande rand is smaakvol en goudbruin. We staan er bovendien om bekend dat onze pizza’s rijkelijk gevuld zijn met vers gesneden ingrediënten. Je kunt het hele proces volgen, van pizza bolletje tot pizza op het bord of in de doos. Mensen zien hoe wij alles ter plekke vers klaarmaken !”

Familiebedrijf

“Enkele jaren geleden ben ik in het bedrijf van mijn ouders gestapt en heb in deze periode van hen het vak geleerd. Zeker toen mijn vader om gezondheidsredenen besloot een stapje terug te doen, ben ik meer en meer taken van hem gaan overnemen. Hij leerde mij onder andere het geheime recept om een goede pizza te bakken. Samen met mijn moeder ben ik verantwoordelijk voor het bereiden van alle gerechten. In het weekend helpt ook mijn jongste broer mee, hetgeen ons een waar familiebedrijf maakt, waar wij enorm trots op zijn en zeker mijn vader vanwege het voortzetten van een geweldige oude ambachtelijke traditie.”

“Het 30 jarig bestaan van ons bedrijf is vooral te danken aan de kwaliteit van het eten. Zo maken wij vrijwel vanaf het begin gebruik van goede leveranciers, waaronder een plaatselijke slager, die ons voorziet van het beste vlees……en dat proef je.”.

 Wij hopen je snel te mogen verwelkomen!

 

Giuseppe di Rocco

Adres

Ristorante Pizzeria Il Giardino

Hoofdstraat 29
6372 CN Landgraaf
045-531 44 70
info@pizzeria-il-giardino.nl

Openingstijden

MA – DI: Gesloten

WO - ZA: 16.00 - 22.00 uur

ZO: 16.00 - 22.00 uur